1 Nisan 2013 Pazartesi

MODEF 2013 KAPILARINI AÇTI


       

    MODEF AÇILDI

 Bu yıl 29.su düzenlenen MODEF inegöl mobilya fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı.
1-7 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan MODEF'e 139 İnegöllü mobilya firması iştirak etti. Ünlü sunucu İpek Tanrıyar'ın sunuculuğunu üstlendiği törenin açılış konuşmasını yapan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "Bugüne kadar İnegöl'de 28 tane mobilya fuarı açtık. Bugün ufak esnaf sanatkar dükkanlarından mobilya sanayicilerine ulaşmış bulunuyoruz. Bütün dünyaya mobilya satmaya başladık. Bu gururu hep birlikte yaşıyoruz. Bu fuarın ülkemize, Bursa'mıza ve İnegöl'ümüze hayırlı olmasını diliyorum" dedi.



MOSDER Başkanı Ahmet Güleç ise, "2023 hedefimiz 25 milyar dolar. Dünya mobilya üretim pastasından yüzde 5 pay alacağımızı ön görüyoruz. Dünya mobilya ihracat verilerini aslında bütün mobilyacılarımız biliyor. Yine imalatta olduğu gibi gelişmiş ülkeler ciddi anlamda pay alıyor. Her yıl üretip ihracatımızı arttırıyoruz. Şu anda aslında yeni pay aldığımızdan ötürü 21. sırada gibi görünmemize rağmen her yıl ihracatımızı yüzde 15 arttırıyoruz. 2018 yılında dünya 7'ncisi 2023’te de dünya 5'ncisi olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı konuşmada, "Aradan 9 yıl geçti, 25 bin metrekarelik fuar alanında yılda iki fuar yapıyoruz. Bu yıl da ilk defa bir uygulama başlattık. Her iki fuara firmalarımız giremiyor. Firmalarımızı kriter bazında ayırdık. İç piyasa ile ilgili Kasımda ise ihracata yönelik expo fuarımızı düzenleyeceğiz. 2012 yılı itibariyle ihracatımız 260 milyon dolar civarındadır. Mobilyacılarımızda fuar alanının yetmediğini duyuyoruz. Biz dünyanın 21'nci mobilya ihracatsıyız. İhracatımızı ciddi anlamda artırmamıza rağmen 1.8 milyar dolar ihracat yaptık. Üzerimize düşen çok büyük sorumluluklar var. Güçlerimizi birleştirmeliyiz. Daha yüksek tasarımlı mobilyalar üretmeliyiz. Özellikle ihracatı çok ama çok önemsemeliyiz. Marka ve kurumsallaşma ile alakalı ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor. Çok iyi gidiyoruz. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, dünyada güçlü olanın sözünün geçtiğine dikkat çekerek, "Hepimizin ortak bir hedefi var. Daha güçlü, daha itibarlı bir ülkenin vatandaşı olmak. Dünyada bütün kapıların ardına kadar açıldığı, bir ülkenin vatandaşı olmak. Bu ancak ve ancak güçlü olmakla olur. Gücünüz varsa sözünüz geçer. Gücünüz varsa itibarınız da vardır. Onun için ülkemizin 2023, 2050 hedefleri vardır. Bu hedefler bize bir heyecan veriyor. Hedefe giden yolda tatlı bir heyecan vardır. Hedefe vardığınız zaman o heyecan biter. Önünüze yeni hedefler koymanız lazım. İnegöl'ün, Bursa'nın, Türkiye'nin hedefleri var. İnegöl, Bursa'mızın örnek bir ilçesi. Tarımıyla, tarihi, termali ve bütün zenginlikleri ile gerçekten sadece ihracatı ile Türkiye'deki 20 ilin arasına girmiş, ilçe. Bütün bunlar sizleri alın teri ile gerçekleşen başarılardır. Başarıya ulaşmak çok güzeldir. Başarıyı sürdürmek, daha da yukarılara taşımak bundan sonraki hedefimiz. Bunun için Ar-Ge, inovasyon ve marka haline gelmek, dünyayı iyi takip etmek kendimizi ona uyarlamak. İnegöl, ilerde çok daha başarıları, bu başarıları da Türkiye dışındaki platformlara da taşıyacaktır. Bu güzel başarıları, Bursa'mıza kazandıran bütün emekçi arkadaşlarımızı, alın teri ile göz nuru ile hizmet eden herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek davetliler tarafından fuar stantları tek tek gezildi. AK parti İlçe Başkanı Bülent Temelli'nin sahibi olduğu stanttaysa sürpriz bir doğum günü düzenlendi. Fuar gününün açılışı olan 1 Nisan doğumlu AK parti İl Başkanı Sedat Yalçın için pasta kesildi. 52 yaşına giren Yalçın, sürpriz için herkese teşekkür ederek, pastanın üstündeki mumları üfleyerek söndürdü.
Fuarın açılışına katılan Vali Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'ye çeşitli hediyeler takdim edildi.....

 KAYNAK:e-inegöl.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder